1η Διημερίδα ΕΜΕΔΕ
 • 22-23 Οκτωβρίου 2022
 • Αθήνα
 • Πληροφορίες: info@emede.gr
  Αγαπητοί Συνάδελφοι,

  Με ιδιαίτερη χαρά θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τη διεξαγωγή της 1ης Διημερίδας της Εταιρείας Μεταβολισμού, Διατροφής και Ευζωίας στις 22-23 Οκτωβρίου 2022 στο Ξενοδοχείο Ilisia, στην Αθήνα.

  Στο επιστημονικό πρόγραμμα του Συνεδρίου με τη συμμετοχή καταξιωμένων επιστημόνων και σημαντικών επιστημονικών εταιριών, θα συζητηθούν σημαντικά θέματα της καθημερινής κλινικής πρακτικής, καθώς και οι νεότερες εξελίξεις που αφορούν την πρόληψη και τη θεραπευτική αντιμετώπιση.

  Η προσέγγιση των θεμάτων γίνεται με εστίαση στις σύγχρονες κατευθυντήριες γραμμές και με βάση τις αρχές της ορθής κλινικής πρακτικής και της προσωποποιημένης παρέμβασης και έχοντας ως τελικό αποδέκτη τον ασθενή.

  Προσδοκούμε και αναμένουμε την παρουσία και την ενεργή συμμετοχή σας.
   

  Εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής

  Με εκτίμηση

                                   Καθηγητής Κιόρτσης Δημήτριος                    Αναπλ. Καθηγητής Γιαγκίνης Κωνσταντίνος

                                                                                                       Πρόεδρος ΕΜΕΔΕ                                            Γενικός Γραμματέας ΕΜΕΔΕ


  Κόστος εγγραφής:
  Μέλη ΕΜΕΔΕ: 90€
  Μη μέλη: 140€
  Φοιτητές: 50€

  Αγαπητέ Επισκέπτη,

  Καλωσόρισες στην επίσημη ιστοσελίδα της της Εταιρείας Μεταβολισμού Διατροφής και Ευζωίας (ΕΜΕΔΕ). Το “Ευ Ζην”, ένα λιτό Δελφικό παράγγελμα, παραμένει πάντα επίκαιρο και αναζητά τρόπους να εφαρμοστεί μέσα στο σύγχρονο, χαοτικό τρόπο ζωής. Η ιστοσελίδα αυτή αποτελεί μια πυξίδα στην κατεύθυνση του “Ευ Ζην” παρέχοντας ένα ηλεκτρονικό βήμα από το οποίο καταξιωμένοι επιστήμονες στο χώρο της διατροφής  και του μεταβολισμού και ειδικοί σε θέματα ευζωίας θα προσφέρουν επιστημονικά ακριβείς και χρηστικές πληροφορίες όχι μόνο στους επαγγελματίες του χώρου, αλλά και στο ευρύ κοινό. Φιλοδοξούμε να προσφέρουμε στα μέλη μας ένα σύγχρονο οδηγό σε θέματα υγιεινής διατροφής, αλλά και  ένα ηλεκτρονικό εγχειρίδιο ευζωίας που θα τα βοηθήσει να αποκτήσουν αρμονία, πληρότητα και ευδαιμονία. Τόσο εγώ, όσο και το ΔΣ της ΕΜΕΔΕ, σας ευχόμαστε  ολόψυχα υγεία και ευτυχία.

  Με εκτίμηση,

  Καθηγητής Κιόρτσης Δημήτριος

  Πρόεδρος ΔΣ ΕΜΕΔΕ

  Στους σκοπούς της Εταιρείας Μεταβολισμού Διατροφής & Ευζωίας περιλαμβάνονται σύμφωνα με το καταστατικό τα κάτωθι:
   • Η ανάπτυξη και προώθηση της εκπαίδευσης και της έρευνας εστιασμένης κυρίως στο μεταβολισμό, σε θέματα διατροφής και στην ευζωία.
   • Η διοργάνωση συνεδρίων και άλλων επιστημονικών εκδηλώσεων με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων και νέων δεδομένων μεταξύ των διαφόρων ειδικοτήτων που σχετίζονται με τον μεταβολισμό, την διατροφή και την ευζωία.
   • Η οργάνωση και διεξαγωγή προγραμμάτων συνεχιζόμενης ιατρικής εκπαίδευσης στο τομέα του μεταβολισμού, της διατροφής και της ευζωίας.
   • Η εκπόνηση, εφαρμογή και εποπτεία προγραμμάτων παρακολούθησης της διαδικασίας ενσωμάτωσης των εθνικών και διεθνών κατευθυντηρίων οδηγιών αναφορικά με τα μεταβολικά νοσήματα, την διατροφή και την ευζωία.
   • Η συγκρότηση δικτύου εκπόνησης ερευνητικών πρωτοκόλλων βασικής και εφαρμοσμένης έρευνας καθώς και τη συμμετοχή σε εθνικές και διεθνείς κλινικές μελέτες με αντικείμενο τα μεταβολικά νοσήματα, την διατροφή και την ευζωία.
   • Η δημιουργία εθνικού ή διεθνούς δικτύου συνεργασίας με άλλους φορείς, δημόσιους ή ιδιωτικούς, με στόχο την προώθηση της έρευνας και της εκπαίδευσης αναφορικά με την παθοφυσιολογία, τη φαρμακολογία και την θεραπευτική των μεταβολικών νοσημάτων και των διαταραχών της διατροφής. Την αντίστοιχη δημιουργία δικτύων στο χώρο της ευζωίας του ανθρώπινου οργανισμού.
   • Η κατάλληλη και υπεύθυνη ενημέρωση του κοινού και ιδιαίτερα των ασθενών με κάθε διαθέσιμο μέσο σχετικά με τις εξελίξεις στο πεδίο των ενδείξεων και παρενεργειών της αγωγής για τα μεταβολικά νοσήματα. 
   • Η ενημέρωση για την αποτελεσματικότητα και ασφάλεια των φαρμάκων που επιδρούν στα μεταβολικά νοσήματα και τη συνεργασία για το σκοπό αυτό με ελληνικούς και διεθνείς φορείς.

  Δείτε τα τελευταία νέα μας

  Μικροπλαστικά στο τσάι: Γίνεται;

  Συχνά όταν καταναλώνουμε ένα τρόφιμο ή ρόφημα θεωρούμε ότι μπορούμε να αντλήσουμε όλα τα ευεργετικά χαρακτηριστικά που το συνοδεύουν χάρη στα θρεπτικά συστατικά που περιέχει. Είναι όμως έτσι; Στην πραγματικότητα, υπάρχουν φορές που η παρασκευή,

  Μπορεί η διατροφή να αποτελέσει ασπίδα έναντι της COVID-19;

  Είναι ευρέως γνωστό ότι η διατροφή διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη διατήρηση της υγείας και λειτουργεί ως ασπίδα για διάφορα νοσήματα. Μελέτες έχουν δείξει ότι ένα ισορροπημένο διαιτολόγιο ενισχύει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. Μπορεί όμως αντίστοιχα να μας προστατεύσει

  Ενσυνείδητη Διατροφή: Μεταφυσικός νεωτερισμός ή επιστημονικά τεκμηριωμένη πρακτική;

  Ευστράτιος Θ. Χριστοδούλου, Ψυχολόγος, MSc, PhDc, Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων & Διατροφής, Πανεπιστήμιο Αιγαίου Ο ηδονικός τρόπος ζωής που προωθεί τις εύκολες και ανέξοδες λύσεις, σε

  en_USEN